Met Numworx creëert u met gemak interactief online lesmateriaal waarmee u leerlingen en studenten in staat stelt alle aspecten van de exacte vakken te leren. U bent in enkele ogenblikken online, zonder installatie van software en met een toegankelijk abonnement. Weinig tijd om materiaal zelf te maken? Gebruik dan de ingebouwde standaardmodules.

Numworx in de lespraktijk

Numworx LMS - het leer management systeem - is de plaats waarin de leeractiviteiten kunnen worden aangeboden. Hier loggen leerlingen en docenten in, elk met een eigen rol. Activiteiten stelt u per klas/groep beschikbaar, waarna ze worden uitgevoerd door de leerling. Het werk en de resultaten worden opgeslagen in een database op de Numworx server en kunt u overal en altijd bekijken en analyseren. Voor de leerling/student is Numworx LMS een persoonlijk online interactief werkboek, voor u als docent is Numworx LMS een middel om het onderwijs te organiseren en de vorderingen en problemen van leerlingen te bewaken.

 

Hoge kwaliteit van interactie en weergaven

Numworx is uniek in zijn weergave en verwerking van wiskundige notaties. Minstens zo belangrijk is dat leerlingen en studenten wiskundige notatie kunnen gebruiken in hun antwoorden. Er kunnen verschillende - maar wiskundig gelijkwaardige - antwoorden mogelijk zijn op een wiskundig probleem. Numworx kan die gelijkwaardigheid herkennen zodat zinvolle feedback aan de leerling/student kan worden gegeven. Numworx kan zelfs handgeschreven formules herkennen. Leerlingen of studenten schrijven wiskundige notaties met een stylus op een touch screen, het systeem herkent het handschrift en zet dit direct om in bewerkbare invoer.

Didactiek op onderzoek gebaseerd

Veel van de lesmodules binnen Numworx zijn getest in onderzoeksprojecten en op basis van de resultaten verder verbeterd. De meeste van deze onderzoeken hadden een ‘design research’ aanpak, waarbij onderzoek en ontwerp hand in hand gaan. In veel van de modules zijn kenmerken van ‘Realistisch Wiskundeonderwijs’ (RME) aan te wijzen. RME vormt een domein-specifieke leertheorie voor wiskunde en heeft veel raakpunten met constructivistische leertheorieën. Uiteraard biedt Numworx de mogelijkheid om zelf een didactische aanpak te ontwerpen en te implementeren. De volgende wetenschappelijke projecten hebben aan Numworx bijgedragen.

  • PROO Tool Use
  • ffDWO
  • DPICT
  • Algebra Met Inzicht
  • Open en Gepersonaliseerd Statistiekonderwijs
  • FASMED
  • M C Squared

 

Gebruiksvriendelijke auteursomgeving

Numworx maakt het u mogelijk complex digitaal lesmateriaal te vervaardigen zonder specifieke IT expertise. De uitgebreide ingebouwde standaardmodules zijn een prima vertrekpunt voor uw eigen lessen en toetsen.

Numworx. De digitale wiskunde omgeving

Creëer snel interactief online lesmateriaal voor wiskunde en rekenen
Vraag een demo account aan