Numworx versies Docent en Student geïntegreerd

met Geen reacties

Einde Bètafase, Numworx versie 2.3.8 van start

Het is zover. De Bèta release van Numworx Docent wordt op 9 mei 2019 vervangen door de nieuwe, geïntegreerde Numworx omgeving voor docenten en studenten. Dan zijn er nog slechts twee omgevingen binnen de software: één voor Voortgezet Onderwijs en één voor Hoger Onderwijs. Maar er verandert meer.

 

Numworx versies Docent en Student geïntegreerd

 

Nieuwe login adressen

Op de login pagina op de website vindt u de nieuwe URL’s voor de online applicaties. De oude URL’s worden vanaf 9 mei doorgeleid naar de nieuwe omgeving. Het systeem herkent de gebruiker vanaf die dag op basis van zijn of haar rol. Dat geldt ook voor Schooladmins; deze zien automatisch de specifieke ‘admin’ functionaliteiten die andere gebruikers niet ter beschikking krijgen.

 

Functionele wijzigingen

Alle bekende Schooladmin functies zijn in de nieuwe versie aanwezig, evenals het in batch uploaden van studentgegevens. En wat nieuw en veel gevraagd is: groepen accounts verwijderen! Het is makkelijker geworden voor Schooladmins om accounts te verwijderen uit een school, dat hoeft niet meer één voor één te gebeuren. Er kunnen nu makkelijker groepen worden geselecteerd die als geheel verwijderd kunnen worden. Wel zo prettig voor het opschonen van de Numworx omgeving aan het eind van een schooljaar.

 

Plannen voor Numworx Author

Het ontwikkelen en aanpassen van modules en activiteiten en ook het ordenen van de content in de folderstructuur gebeurt vooralnog in Numworx Author, dat als downloadbare applicatie beschikbaar is. Numworx Author bevat ook nog de volledige oude functionaliteit voor docenten en schooladmins.
Maar ook hier is nieuws te melden: Numworx Author komt in de loop van 2020 ook als online app beschikbaar en wordt dan in de nieuwe omgeving opgenomen. Het ontwikkelwerk voor deze transitie is onlangs gestart.

 

Documentatie

De online applicatie heeft een context gevoelige helpfunctie. De uitgebreide handleiding (PDF) wordt op korte termijn bijgewerkt en bevat ook de instructies voor Numworx Author. U kunt nu al aan de slag met de geactualiseerde Quick Guides, te vinden op de pagina Documentatie op de website.