Numworx Author sterk verbeterd

met Geen reacties

Nieuwe versie met betere interface en nieuwe functionaliteiten

Op 5 december 2019 komt een nieuwe versie uit van Numworx Author, de applicatie waarmee u zelf digitale activiteiten ontwikkelt. Naast de vernieuwde grafische interface zijn er veel andere verbeteringen te melden. Een aantal daarvan zetten we hieronder op een rij.

 

Numworx Author verbeterd

 
Om te beginnen: het werken met templates is sterk verbeterd en ook logischer in het gebruik.

 
Alle activiteiten worden nu uitsluitend getoond in de HTML view. De oude Java view (die op details verschilde van de HTML-view die leerlingen zien) is verdwenen. Om dit te realiseren maken we gebruik van een nieuwe op Chrome gebaseerde interne browser.

 
De ordening van antwoordtypes is veel duidelijker geworden en kunnen met een popup-menu eenvoudiger worden toegevoegd aan de activiteit.
 

Numworx Author antwoordtypen

 
Opsommingen kunnen eenvoudig vanaf de toolbar worden toegevoegd en aangepast.

 
Ook widgets zijn overzichtelijk geordend in een popupmenu en kunnen vanaf hier worden toegevoegd.

 
De editors waarmee de antwoordtypes kunnen worden toegevoegd zijn duidelijker geworden met een consequent doorgevoerde stijl. Ook is binnen elk editor-venster help informatie beschikbaar. Hieronder ziet u een impressie.
 

Numworx Author Instellingen editor

 

Documentatie

De handleiding is volledig aangepast aan de nieuwe situatie en verder verbeterd. Veel informatie uit deze handleiding zal overigens in help-vensters binnen de software beschikbaar komen. De documentatie is te vinden op de pagina Documentatie op de website.

 

Nieuwe setup downloaden!

Numworx Author is al enkele jaren beschikbaar als downloadbare installeerbare applicatie. De oude, eerder gedownloade setup werkt nog steeds en zal de nieuwe versie van Numworx Author ook tonen. Maar in verband met enkele optimalisaties en de nieuwe interne browser is het verstandig om een nieuwe setup te downloaden en te installeren.

De nieuwe setup vindt u op de downloadpagina.