Numworx tijdens scholensluiting

met 3 reacties

Gebruik van Numworx tijdens de scholensluiting

Wat kan Numworx voor u betekenen tijdens de scholensluiting? Hieronder een korte opsomming van de mogelijkheden die momenteel kosteloos kunnen worden gebruikt.

 

Numworx FREE
Allereerst is al onze wiskunde content vrij beschikbaar voor leerlingen/studenten die zelfstandig willen oefenen. Dat kan met een Numworx Free account. Dit kan worden aangevraagd via: https://www.numworx.nl/producten/numworx-free/

 

Numworx DEMO
Een docent kan kosteloos een Numworx DEMO account aanvragen. Voor een periode van 12 weken (normaal 6 weken) kan de volledige functionaliteit van een Numworx Basis abonnement gebruikt worden. Een docent kan digitale activiteiten klaarzetten voor een klas en krijgt inzicht in het werk van de leerlingen/studenten. Ook kan de docent zelf digitale activiteiten ontwerpen. Dit account kan worden aangevraagd via: https://www.numworx.nl/demo/

 

Numworx EXAM
Als onderdeel van het Numworx Premium abonnement hebben we de mogelijkheid ontwikkeld om veilig online te toetsen: Numworx Exam. Tijdens de scholensluiting zullen we ook deze mogelijkheid kosteloos ter beschikking stellen. Mocht u Numworx Exam willen gebruiken, neem dat even contact met ons op.
Numworx Exam is gebaseerd op de ’Safe Exam Browser” (SEB), ontwikkeld door ETH Zurich. Concreet betekent dit dat een toets die wordt klaargezet voor een klas alleen gestart kan worden in de Safe Exam Browser. Dat kan dus ook op een eigen device van de leerling/student. De Safe Exam Browser moet worden geïnstalleerd en daar hebben we een download voor klaar staan. Als de toets binnen deze browser is opgestart kan de leerling niet naar andere websites of programma’s. Als de toets word verlaten kan de leerling niet meer (zonder hulp) terug naar de toets.
Uiteraard kan de Safe Exam Browser in een thuissituatie niet voorkomen dat een leerling/student informatie opzoekt in een boek of op een andere computer. Om dit te voorkomen zou dus een soort surveillance op afstand nodig zijn, bv via een webcam. Daarvoor hebben we binnen ons product nog geen kant en klare oplossing voor. Maar graag denken wij mee over de mogelijkheden.
Mocht u in deze periode gebruik willen maken van Numworx Exam, dan willen wij vanuit Numworx graag ondersteuning bieden, bijvoorbeeld bij het digitaliseren van de gebruikte schoolexamens. Sowieso denken wij graag mee in het vinden van oplossingen.

3 Responses

 1. Angèl Ruijter
  |

  Dag,
  Wat een mooi gebaar.
  Werkt Numworx Exam ook op een chromebook? Ik zie dat er iets geïnstalleerd moet worden, dus ik vrees van niet.
  Met vriendelijke groet,
  Angèl Ruijter

  • Peter Boon
   |

   Inderdaad werkt de Safe Exam Browser waarop Numworx Exam is gebaseerd niet op Chromebooks. Chromebook hebben wel een zogenaamde “Kiosk mode” waarbij de Chrome Browser in feit werkt als een lock-down browser. We gaan onderzoeken of we hier mogelijk op kunnen aansluiten (maar kunnen op korte termijn niets beloven).

   Peter Boon, Numworx

 2. V. O.
  |

  I ❤️ jullie systeem.
  Bedankt voor de verlenging!