Beta release Numworx Docent beschikbaar

met Geen reacties

Klaar voor de toekomst. Nieuwe vormgeving, nieuwe workflow

Vanaf 10 september is de Beta release 0.1 van Numworx Docent beschikbaar. Deze nieuwe applicatie is specifiek gericht op de lesgevende docent. De vertrouwde Numworx/DWO Docentomgeving is omgedoopt tot Numworx Author en zal in de toekomst alleen nog gebruikt worden voor het ontwikkelen en aanpassen van het digitale lesmateriaal. In de komende periode blijven alle functionaliteiten voor de docent nog beschikbaar in Numworx Author, zodat u kunt wennen aan de nieuwe applicatie. Als u inlogt op een van nieuwe URL’s ontdekt u de volledig nieuwe Numworx/DWO voor docenten.

 

Beta release Numworx Docent

 
Projectleider en Numworx Directeur Peter Boon zegt erover: “Na 10 jaar op de bekende DWO interface te hebben doorgebouwd was het tijd voor vernieuwing. Numworx Docent heeft nu de uitstraling die je van software vandaag de dag mag verwachten en kan makkelijker worden uitgebreid met nieuwe functionaliteit dan de huidige omgeving. Nog niet alle functies van de bestaande docenten app zitten al in de Beta release, maar we wilden niet langer wachten met het vrijgeven van de nieuwe versie. Het is belangrijk dat de gebruikers-docenten Numworx nieuwe stijl te zien krijgen en feedback kunnen geven.” Numworx Docent Beta is te vinden op de volgende locaties:
app.dwo.nl/vo/docent
app.dwo.nl/ho/docent
app.dwo.nl/en/se/teacher
app.dwo.nl/en/he/teacher

Niet alleen cosmetisch

De Numworx schermen zijn nu modern en consequent gestyled en volgen de al eerder ingezette restyling van de leerling applicatie, maar er is meer aan de hand. Numworx Docent is volledig HTML 5 compatible, heeft alleen een webbrowser nodig, is geoptimaliseerd voor tablet, laptop en PC en is ook goed bruikbaar op een smartphone. Er zijn versies voor voortgezet en hoger onderwijs, beide in de Nederlandse en Engelse taal. Ook de structuur en workflow van de docenten omgeving is geheel herzien. De functionaliteit voor docenten is verdeeld in vier gebieden; het aanmaken en bewerken van Personen en Klassen, het bekijken en analyseren van Resultaten en het beheren van Modules. Het beheer van het eigen account en de organisatie-instellingen (het terrein van de schooladmin, deze functionaliteit wordt binnenkort toegevoegd) zijn apart van de vier hoofdtaken geplaatst.
 

Context gevoelige help functie

Nieuw is ook de helpfunctie bij elk scherm. Het is de bedoeling dat Numworx zichzelf zoveel mogelijk verklaart. De helpteksten geven op elk scherm kort weer wat er hoe kan worden gedaan en krijgen deeplinks naar de uitgebreide online handleidingen die de komende tijd ook onder handen worden genomen.

Beheren en bewerken van modules

In Numworx Docent Beta kan nog niet de presentatiestructuur van modules worden bewerkt (de ordening waarin de modules aan studenten/leerlingen worden aangeboden) en ook voor het bewerken of aanmaken van de leeractiviteiten zelf moet voorlopig nog gebruik worden gemaakt van Numworx Author. Numworx Author is als installer of portable versie te vinden op de downloadpagina van de Numworx website. Java installeren is niet nodig.

De volgende stappen

Allereerst wordt de functionaliteit van de Beta versie verder uitgebreid tot een volledige docentenapplicatie. Het gaat daarbij om de schooladmin functies, batch upload van studentgegevens en het beheerbaar maken van de folderstructuur met eigen modules. Op het programma staat tevens het samenvoegen van de docent- en studentomgevingen zodat de rol van de gebruiker (student, docent in de verschillende onderwijssectoren) bepaalt welke schermen beschikbaar komen. De komende tijd zullen zonder aankondiging nog vormgevingswijzigingen in de huidige Beta versie worden doorgevoerd. Bij functionele wijzigingen wordt een nieuwe Beta versie gereleased, wat gepaard gaat met een nieuwsbericht.

Feedback is welkom

Peter Boon: “We denken met Numworx Docent een goede stap te hebben gezet. De Beta versie is een manier om van echte gebruikers te weten te komen wat ze vinden van de nieuwe applicatie. Het is voor ons belangrijk om reacties te krijgen. Wat kan anders, beter? Wat zouden we kunnen toevoegen? Gebruik het contactformulier om het ons te laten weten, zodat we de software kunnen blijven ontwikkelen.”