GeoDefiner: het nieuwe GeoGebra

met Geen reacties

Nieuw alternatief voor oude bekende in het wiskunde onderwijs.

Numworx werkt met Noordhoff Uitgevers samen aan een alternatief voor GeoGebra dat stapsgewijs beschikbaar zal komen voor andere Numworx gebruikers.

GeoGebra is een component binnen Numworx. GeoGebra is de motor achter interactieve grafische voorstellingen in bijvoorbeeld activiteiten met als onderwerp ”afgeleiden”. GeoGebra is een zeer uitgebreid pakket dat inhoudelijk zeer gewaardeerd wordt, maar de performance binnen de Numworx software is voor sommige gebruikers niet voldoende. Na implementatie van GeoDefiner moet het afbeelden en manipuleren van interactieve meetkundige voorstellingen binnen de content van Numworx sneller gaan. Met GeoDefiner bouwt u de interactieve voorstellingen op met een overzichtelijke reeks wiskundige definities in een gebruiksvriendelijke formule-editor. Bovendien sluit GeoDefiner soepel aan op de andere mogelijkheden van Numworx, zoals het randomiseren van opdrachten en mogelijkheden om leerling-interacties te controleren en van een score te voorzien.

 

geogebra

 

Stapsgewijs

Veel docenten en ontwikkelaars hebben lesmateriaal op basis van het GeoGebra component gebouwd. GeoDefiner zal daarom naast GeoGebra ingevoerd worden. De eerste release van GeoDefiner wordt rond april 2017 verwacht, de slotrelease rond april 2018. Er zijn nog geen plannen voor het uitfaseren van GeoGebra.