Installatie versie docentomgeving beschikbaar

met 4 reacties

Docentomgeving zonder Java

Leerlingen kunnen volledig in HTML5, dus zonder Java, aan de slag met Numworx/DWO. Dit geldt voor de leeractiviteiten, maar ook voor zaken als het maken of aanpassen van een account, het aanmelden bij een klas en het opvragen van een vergeten wachtwoord. De docentomgeving vereiste tot vandaag echter nog Java.

Het komt nogal eens voor dat het installeren van Java en het werken met Java via de browser problemen geeft. Daar is vanaf nu een oplossing voor. Numworx gebruikers kunnen een installatie versie van de docentomgeving downloaden, waarmee de docentomgeving op een lokale computer of laptop kan worden geplaatst. Er hoeft dan naast dit programma geen Java meer te worden geïnstalleerd. Deze geïnstalleerde docentomgeving werkt stabieler dan wanneer een webbrowser wordt gebruikt. De applicatie heeft wel gegevens van de Numworx/DWO webserver nodig, dus een online verbinding is zoals altijd noodzakelijk.

Downloads

Nederlands
Numworx/DWO docentomgeving Windows
Numworx/DWO docentomgeving MacOS

Engels
Numworx/DME Author environment Windows
Numworx/DME Author environment MacOS

4 Responses

 1. Ton Smeets
  |

  Beste,

  Is het noodzakelijk om dit programma te installeren of blijft de oude werkwijze actief?

  Mvg,

  Ton Smeets

  • Michel Hoekstra
   |

   Dag Ton,
   Nee het is niet noodzakelijk. Als je wilt kun je op de oude wijze blijven werken.
   Groet, Michel

 2. Miguel Hooft
  |

  Is het mogelijk om een portable versie te maken van de docentenomgeving tool zodat je hem bijvoorbeeld van een USB kan opstarten. Scheelt weer allerlei beveiligingsvragen bij het installeren binnen een schoolomgeving.

  Met vriendelijke groet, Miguel

  • Michel Hoekstra
   |

   Hallo Miguel,
   Ja, dat gaan we doen. Naar verwachting is deze Numworx-Portable in de loop van 10 maart beschikbaar op de downloadpagina http://www.numworx.nl/help/downloads/
   Groet, Michel