Deelname aan EU project levert Numworx nieuwe functionaliteit op.
In de week van 23 november 2016 heeft project officer Mikolt Csap haar goedkeuring gegeven aan de projectresultaten van MC Squared, een project van de Europese Commissie. De Digitale Wiskunde Omgeving neemt sinds 2013 deel aan dit project dat heeft bijgedragen aan belangrijke verbeteringen van DWO-Numworx. Het project is nu succesvol afgerond.
Van de totale projectbegroting van EUR 3 mln heeft het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht EUR 420.000 voor haar rekening genomen. En dat heeft vruchten afgeworpen. Projectleider Peter Boon kon in november in Luxemburg stad de goedkeuring in ontvangst nemen voor de bijdrage van zijn team aan dit project. DWO-Numworx is de technologische basis van het project waarin onder andere zo’n 60 “C-books” (creatieve e-books) zijn opgeleverd, modules in Numworx jargon. Hiervan wordt een aantal in de standaardbibliotheek van Numworx opgenomen. Het MC2 project had tot doel creativiteit bij het ontwikkelen van wiskunde leermiddelen te stimuleren door samenwerking in vier “Communities of Interest”, te weten Uitgevers, Ontwikkelaars, Onderzoekers en Docenten.
Software verbeteringen
Naast de nieuwe modules er zijn ook verbeteringen van de software in dit project tot stand gekomen. Zo is de Mediamanager ontwikkeld waarmee afbeeldingen met hoge resolutie, maar ook andere media, in activiteiten kunnen worden geplaatst en beheerd. Afbeeldingen hoeven dus niet meer in de applicatie database te worden opgeslagen, waardoor slechts een beperkte omvang mogelijk was. De Media manager zal rond september 2017 aan Numworx worden toegevoegd. Ook is de API voor het integreren van widgets van andere partijen uitgebreid. Daarmee kunnen ontwikkelaars van educatieve toepassingen eigen widgets makkelijker en beter geïntegreerd toevoegen aan de Numworx omgeving.
Nederig
“Het was een geweldige ervaring om onderwijsontwikkelaars uit acht landen aan de gang te zien met Numworx en hen mooie activiteiten te zien ontwikkelen. En het was tevens een test voor de gebruiksvriendelijkheid van het systeem” vertelt Peter Boon. “Dat maakt ook wel een beetje nederig. We hebben lessen geleerd uit de feedback van de projectleden uit andere culturen, waardoor onder andere de editor omgeving kon worden verbeterd”.